Megint magyar prostituáltakat mutatott be egy holland tévé

Amszterdam, Piros lámpás negyed, piroslámpás negyed, prostitúció, prostituált, kurva, night club, örömlány, szex, szexshop, sexshop
Vágólapra másolva!
Ismét a magyar prostituáltakkal foglalkozott egy holland televízió. A csatorna riportfilmet közölt két, Hágába vitt magyar nőről, akik emberkereskedők ás futatók áldozatává lettek, és végül a rendőrséghez fordultak.
Vágólapra másolva!

Két magyar prostituált történetéről készített riportfilmet az egyik holland tévécsatorna. A két nő a jobb élet reményében hagyta el Magyarországot, de emberkereskedők markába került. Mindkettejüket bántalmazták és folyamatos munkára kényszerítették, keresetüket pedig elvették tőlük. A riportfilmben Budapesten és egy meg nem nevezett magyar falu cigánysorán készült felvételek is láthatók.

A nők története valós, de a történetüket eljátszatták színészekkel - ezek a felvételek szerepelnek a filmben -, mert az alanyok nem merték vállalni a nevüket és az arcukat. Feljelentést viszont mindketten tettek, és a műsorvezető szerint ennek köszönhetően megindult a nyomozás, és már letartóztatások is történtek.

Becslések szerint a Hágában dolgozó prostituáltak jelentős része emberkereskedők áldozata lehet, de országos problémáról van szó. Hágában főként magyar lányok esnek áldozatul, Groningenben főként bolgárok - mondja el a riportfilmet követő beszélgetésben a stúdióban egy holland rendőrtiszt, Ingrid Schenk.

A riportfilmet - amely csak keddig lesz élerhető online - itt nézheti meg, a magyarokról szóló rész a 28. perctől kezdődik. A filmet magyar felirattal is ellátták.

Az [origo] korábban Amszterdamban készített riportot az ott dolgozó magyar prostituáltakról, akik az utóbbi években egyre többen vannak, és egyre gyakrabban válnak emberkereskedők áldozataivá. A holland segítő szervezetek és a hatóságok is megviselt, gyakran bántalmazott, olcsón dolgozó, állandóan haza vágyó nőknek látják őket, akiket könnyen sakkban tartanak a stricik, és nem tesznek feljelentést. Riportunkat itt találja meg, itt pedig egy Németországban nőket futtató magyar emberkereskedő csoport bírósági tárgyalásáról olvashat.