Vágólapra másolva!
A volt olasz kormányfő a nápolyi ügyészség szerint a 2006-os választások után lefizetett egy baloldali szenátort.
Vágólapra másolva!

A La Repubblica című baloldali lap értesülése szerint az illetékes nápolyi ügyészség azt állítja, hogy az akkori ellenzék vezetőjeként Berlusconi hárommillió eurót fizetett a kormányerőkhöz tartozó Sergio De Gregorio szenátornak a táborába való átállásért.

A Romano Prodi vezette baloldali koalíció csak nagyon kis többséggel tudott kormányt alakítani a 2006-os választások után Berlusconival szemben. Alig néhány hónappal a választások után Gregorio szenátor elhagyta Prodi táborát, és átállt az ellenzékhez. Ezzel felgyorsította azt a folyamatot, amely Prodi kormányának 2008-as lemondásához vezetett.

A Corriere della Sera című lap úgy tudja, az üggyel két nápolyi ügyész és a maffiaellenes nyomozóhatóság három regionális ügyésze foglalkozik. Gregorio a nápolyi választókerületben lett szenátor. Berlusconit már többször meggyanúsították ellenfelei azzal, hogy szavazatokat vásárolt, vagy hogy lefizetett választott tisztségviselőket, de ez az első eset, amelyben hivatalos vizsgálat folyik ellene egy másik politikus korrumpálása ügyében.