Két embert lelőttek egy Fülöp-szigeteki bíróságon

Vágólapra másolva!
Kedden lelőtt két embert egy Fülöp-szigeteki tárgyalóteremben egy illegális fegyvertartással vádolt kanadai férfi, majd miután rendőrök meglőtték, fejbe lőtte magát.
Vágólapra másolva!

A 66 éves John H. Pope lakhelyének, Cebu városnak a bíróságán jelent meg, ahol az illegális fegyvertartáson kívül szándékos rongálással és fenyegetéssel vádolták az ellene indított büntetőperben.

A férfi a tárgyalás előtt néhány perccel elővett egy pisztolyt, lelőtt egy ügyvédet, valamint azt az orvost, aki feljelentette őt. Ezután kirohant a teremből, súlyosan megsebesített egy ügyészt, majd miután rendőrök meglőtték és sebesülten a földre esett, fejbe lőtte magát - nyilatkozta a városi rendőrkapitány.

Egyelőre nem tudni, hogy a férfi miként tudott fegyvert bevinni a bírósági épületbe. Claro Arellano főügyész szerint "súlyos mulasztás történt a biztonsági intézkedések" terén, ezért felkérte a legfelsőbb bíróságot, hogy vizsgálja ki az eset körülményeit. A lelőtt orvos Pope szomszédja volt, és azért jelentette fel őt, mert a férfi fegyverrel a kezében megfenyegette őt és más szomszédokat. A Fülöp-szigeteken egyébként külön törvény szabályozza a fegyvertartást, de a lakosok legálisan birtokolhatnak lőfegyvereket. A közelmúltban azonban számos halálos áldozatot követelő eset nyomán az Egyesült Államokhoz hasonlóan a fegyverbirtoklás szigorítását célzó kezdeményezések is elindultak az országban.