Bölény- és homárvacsorával ünneplik meg Obamát

Vágólapra másolva!
Főleg helyi és New York-i gazdaságokban termelt alapanyagokból készítenek vacsorát Barack Obama újabb elnöki beiktatására. Lesz homár halszósszal, bölény és almás pite, de a Long Island-i kacsát leszavazták.
Vágólapra másolva!

Bár csak január 21-én lesz Barack Obama elnöki beiktatási ünnepsége, a vacsora előkészületei már javában folynak. A második elnöki ciklusát hivatalosan január 20-án kezdő elnök ünnepségét egy külön bizottság felügyeli, amelynek egy New York-i szenátor a vezetője. Ő kóstolta végig a héten azokat az ételeket, amelyeket a séfek ajánlottak - írja a New York Times.

Az ételek többsége helyi gazdálkodóktól beszerzett alapanyagokból készül. Bár a szenátor drukkolt a Long Island-i kacsából elkészített fogásnak, az végül mégsem ízlett neki, úgyhogy lehúzták a menüről. Lesz viszont grillezett bölény lila burgonyából készült körettel és vadáfonya-redukcióval. Előételnek homárt szolgálnak fel hideg halszósszal, desszertnek pedig Hudson Valleyben termett almából sütnek pitét, de lesz fagyi, érlelt sajtok és méz is.

Minden fogáshoz másféle, szintén a környékben termelt bor is jár majd.