Zavargásokat hozhat Indiában a megerőszakolt diáklány halála

Vágólapra másolva!
Az indiai főváros központi részeit lezárta a rendőrség, mert attól tartanak, hogy zavargások törnek ki a két hete, brutális módon megerőszakolt diáklány halála miatt. A 23 éves orvostanhallgatót hatan erőszakolták meg egy buszon, egy vascsővel összeverték, majd kidobták az útra. A lány szombatra virradóra belehalt sérüléseibe.
Vágólapra másolva!

Felforrtak az indulatok az indiai fővárosban, Delhiben, miután szombat reggelre virradóra elhunyt a kórházban az a diáklány, akit még két hete erőszakolt meg brutálisan hat férfi. A rendőrség lezárta a főváros nagy részét, az embereket nyugalomra intik - írja a brit BBC csatorna online kiadása.

A 23 éves nő szombaton kora reggel halt meg a szingapúri kórházban, ahová speciális kezelésre szállították át. A holttestét várhatóan visszaszállítják Indiába. A két héttel ezelőtt történt erőszakos cselekmény heves tüntetéseket hozott magával Indiában, a zavargásokban egy rendőr is meghalt. Hat férfit már letartóztattak a nemi erőszak miatt, két rendőrt pedig felfüggesztettek.

Szombaton a rendőrség lezárta Delhi középső területének nagy részét a kormányzati épületek közelében, több metróállomást is lezártak, és arra kérik az embereket, hogy ne utazzanak a fővárosba. Több száz felfegyverzett rendőr és tüntető áll készenlétben, többségük nő. A főváros rendőrségi biztosa azt kérte az emberektől, hogy mindenki őrizze meg nyugalmát. Az öt résztvevőnél népesebb bejelentetett összejöveteleket betiltották. Szombat reggel több száz ember gyűlt össze a Jantar Matar csillagvizsgálónál - jelentette a BBC helyi tudósítója. Az egyik tüntető a támadásért az indiai kormányt tette felelőssé, szerinte a diáklány halála még több erőszakot fog generálni. Tiltakozások kezdődtek Delhin kívül más városokban is, például Calcuttában és Mumbaiban. A kormány bejelentette, hogy kampányt indít a nők védelme érdekében.

A diáklányt Újdelhiben egy autóbuszon erőszakolta meg és verte össze brutálisan egy vasrúddal hat férfi. A 23 éves orvostanhallgató lány - akit a nemi erőszak és bántalmazás után kidobtak a mozgó járműből - olyan súlyos belső sérüléseket szenvedett, hogy a nyolc szakember alkotta orvoscsoport minden erőfeszítése ellenére folyamatosan romlott az állapota - közölte a szingapúri Mount Elizabeth kórház illetékese.

Szombaton az indiai miniszterelnök is részvétét nyilvánította a diáklány családjának és barátainak. "Imádkozom az elhunyt lelki békéjéért, és remélem, hogy családjának lesz ereje elviselni ezt a fájdalmas veszteséget" - mondta a miniszterelnök.