Medveéletet követelt a déli féltekén tomboló hőség

kihalófélben lévő állatok, jegesmedve
Vágólapra másolva!
A Buenos Aires-i állatkert utolsó jegesmedvéje elpusztult a hőség miatt. Dél-Amerikában óriási a hőség, Rio de Janeiróban 43,2 Celsius-fokot mértek.
Vágólapra másolva!

A déli féltekén tomboló hőség miatt elpusztult a Buenos Aires-i állatkert utolsó jegesmedvéje. A gondozók szerint a Winner nevű állatot megzavarta a nyári hőség és a karácsonyi tűzijátékok sorozata, ez pedig oda vezetett, hogy nem tudta kontrollálni testhőmérsékletét. Minden valószínűség szerint hipotermia okozta pusztulását kedden.

Forrás: AFP
A negyvenfokos hőség nem a jegesmedvéknek való

A Buenos Aires-i állatkert igen forgalmas, sokan látogatják, és régóta van jegesmedve is a lakói között. A medvéknek korábban csak egy 2,5 méter átmérőjű medencéjük volt, de 1993-ban egy 145 ezer litereset építettek nekik. A park hangsúlyozta, szakemberek szerint a jegesmedvék részlege megfelelt a nemzetközi előírásoknak.

Dél-Amerika keleti részén tombol a nyár, az Argentínával szomszédos Brazíliában - Rio de Janeiróban - szerdán rekordot jelentő 43,2 Celsius-fokot mértek. Ez a legmagasabb hőmérsékleti érték, mióta a helyi meteorológiai intézet (Inmet) 1915-ben megkezdte a mérések nyilvántartását - jelentette internetes felületén az O Globo című lap.

A rekordhőséget a brazil nagyváros keleti, Santa Cruz nevű negyedében jegyezték fel. Az eddigi legmagasabb mért hőmérséklet 43,1 Celsius-fok volt, amelyet 1984 januárjában a Bangu nevű városrészben mértek.