Karácsonyi gyertyák okoztak tűzvészt Manilában

Vágólapra másolva!
Heten meghaltak kedden a Fülöp-szigetek fővárosában, Manilában, miután egy nyomornegyedben tűzvész tombolt. A feldühödött lakók meglincseltek egy ártatlan embert, akit gyújtogatással vádoltak, pedig a tüzet karácsonyi gyertyák okozták.
Vágólapra másolva!

Tűzvész pusztított a Fülöp-szigeteki főváros, Manila egyik nyomornegyedében kedden, hét ember halálát okozva és ezreket téve hajléktalanná. A feldühödött lakók agyonvertek egy gyújtogatónak hitt férfit, és kövekkel dobálták meg a tűzoltókat - közölték szerdán a helyi hatóságok.

Domingo Cabog tűzoltóparancsnok szerint az agyonvert férfi részeg volt, de nem ő okozta a hatalmas tüzet San Juan külvárosban, hanem gyerekek, akik a karácsonyra meggyújtott gyertyákkal játszottak az egyik házban. A lángok gyorsan tovaterjedtek, és mintegy ötezer ember otthona kiégett.

A tűzben 13-an megsérültek, köztük két tűzoltó és egy önkéntes is: utóbbiakat türelmetlen helybéliek dobálták meg kővel, akik szerint lassan dolgoztak, és megpróbálták kiragadni kezükből a locsolótömlőt, hogy a saját házukat oltsák - mondta a parancsnok. Amikor a tűzoltók egy szűk sikátorba próbáltak behatolni, hogy ott oltsanak, egyiküket ütni kezdték a lakók - némelyiküknél kés is volt -, és egy rendőrnek kellett őt kimenekítenie. Két tűzoltókocsit is megrongáltak.

A fedél nélkül maradtakat egy tornateremben és sátrakban helyezték el. A rendőrség vizsgálatot indított a halálos végű ütlegelés ügyében, de még senkit sem vettek őrizetbe.