Csokoládéból építettek óriásvonatot Belgiumban

Vágólapra másolva!
Egy csokoládéból formázott hatalmas vonattal döntöttek világrekordot belga csokoládékészítők. A Brüsszelben bemutatott szobor egy gőzmozdonyt és az általa vontatott, több mint 30 méter hosszú szerelvényt mintázza meg. A csokivonattal készítői a belga csokoládégyártást szeretnék népszerűsíteni, mert azt sok másiparághoz hasonlóan szintén kikezdte a gazdasági válság.
Vágólapra másolva!

Egy 35 és fél méter hosszú, részletgazdag csokoládévonattal döntöttek világrekordot belga csokoládégyárosok, akik a hatalmas édességszoborral szeretnék termékeiket népszerűsíteni a világban. A Telegraph című brit lap beszámolója szerint egy csokoládékészítő mester, Andrew Farrugia összesen 784 órányi munkával készítette el a gőzmozdonyt és általa vontatott kocsikat mintázó szerelvényt, amely több mint 1200 kiló csokoládéból készült.

A szobrot a lap szerint az Eurostar gyorsvasút Brüsszeli megállójában, a Gare du Midi pályaudvaron állították ki, hogy így népszerűsítsék Belgium csokoládégyártását. A bonbonjairól híres országban ugyanis a világhír ellenére is gondokkal küzdenek a gyártók a gazdasági válság kitörése óta.


A Telegraph videója a csokoládévonatról

Belgiumban a Telegraph szerint mintegy 300 cég foglalkozik csokigyártással, és évente mintegy 720 milliárd forint értékben termelnek édességeket. A válság és a szűkülő európai piac miatt ugyanakkor kemény versenyhelyzetbe kerültek a harmadik világbeli gyártókkal, akik közelebb vannak az új piacokhoz, és a kakaóbabot sem kell messziről szállítaniuk.

A belga turisztikai miniszter, Christos Doulkeridis ugyanakkor a csokoládévonat bemutatóján azt mondta, hogy országa képes lesz megvívni a nemzetközi versenyt. Szerinte a hatalmas csokiszobor is jól mutatja, hogy az országban megvan a csokoládékészítéshez szükséges tudomány és a művészet is. Belgium a minőségi csokoládét népszerűsíti - mondta, hozzátéve: sokan vannak, akiknek talán kicsit kevesebb, de jobb minőségű csokoládét kéne enniük.