Provokációnak tartja a karácsonyfát Észak-Korea

Dél-Korea karácsonyfa alakú installációt állított a demilitarizlt övezet déli oldalán, amit az észak-koreaiak provokációnak minősítettek
Vágólapra másolva!
Karácsonyi fényinstallációt állított fel Dél-Korea az északi határ mentén, az esetet Észak-Korea provokációnak nevezte, és háborúval fenyeget.
Vágólapra másolva!

Provokációnak tartja a két Korea közötti határon a déliek által felállított karácsonyfa alakú fényinstallációt Észak-Korea.
A kommunista északiak szerint a déliek "pszichológiai hadviselést" folytatnak a népköztársaság ellen. Az akció elfogadhatatlan provokáció, amely háborúhoz vezethet a Koreai-félszigeten - hangoztatta hétfőn a phenjani állami média.

A szöuli presbiteriánus egyház képviselői szombaton állították fel az óriási méretű installációt a szigorúan őrzött határhoz közel, egy dombon. A dél-koreai védelmi minisztériumtól származó engedély szerint a karácsonyfa 12 napon át ragyoghat.

Észak-Korea tavaly is provokációnak nevezte a déliek hasonló installáció elhelyezéséről szóló terveit, amelyek végül a miatt hiúsultak meg, hogy 2011. december 17-én meghalt az északi vezér, Kim Dzsong Il.

Forrás: AFP/Kim Jae-Myung
Íme a háborús provokáció