A legjobban ölni szeretett a New York-i tűzoltógyilkos

Vágólapra másolva!
Megtalálták a New York-i tűzoltógyilkos jegyzeteit, amelyekben beszámolt arról, hogy az egész környéket fel akarja égetni, és azt csinálni, amit a "legjobban szeretek - embereket ölni". A 62 éves férfi karácsony este két tűzoltót agyonlőtt.
Vágólapra másolva!

Egy több oldalas levelet hagyott hátra az a férfi, aki a New York állambeli Websterben karácsony este agyonlőtt két önkéntes tűzoltót - írja a BBC. A hosszú levélben kitért arra, hogy mik a tervei: az egész környéket fel akarta égetni. Három fegyvere is volt.

A rendőrség sajtókonferencián számolt be a férfi által hagyott jegyzetről, amelyből ugyan a 62 éves William Spengler tettének pontos motivációja nem derült ki, de azt leírta, hogy azt akarja tenni, "amit a legjobban szeretek - embereket ölni".

Szó szerint így szólt a terveiről szóló mondat, amint azt a helyi rendőrfőnök újságíróknak felolvasta: "Még ki kell derítenem, hogy a környék mekkora részét tudom felégetni, és azt tenni, amit a legjobban szeretek - embereket ölni."

Spengler a tűzoltókat akkor lőtte le, amikor azok karácsony este az általa gyújtott tüzhöz érkeztek ki, hogy eloltsák. A tűzben hét lakás rongálódott meg: a tűzoltók sokáig nem tudtak munkához látni a fegyveres férfi miatt, aki további két tűzoltót is megsebesített. A szomszédban élőket páncélozott kocsival tudták kimenekíteni, miközben a tűzharc tartott. Spengler ezek után fejbelőtte magát.