Rendkívüli állapot a hideg miatt Oroszországban

Vágólapra másolva!
Napok óta mínusz negyven foknál is hidegebb van az oroszországi Tuvában, ahol rendkívüli állapotot hirdettek szombaton. December eleje óta már tucatnyian fagytak halálra Oroszországban, és százak szenvedtek különféle fokú fagyási sérüléseket.
Vágólapra másolva!

Szibéria déli részén található térségben már napok óta mínusz 40 Celsius-foknál is hidegebb van. Az iskolákban tanítási szünetet rendeltek el, és ezrek maradtak áram nélkül a vezetékek szétfagyása miatt a Mongóliával határos vidékeken.

A Bajkál-tó környékének egyik vendégházában öt halász halt meg, amikor gázkészülékük felrobbant. A dpa német hírügynökség szerint a téli hónapokban naponta tucatnyian halnak meg Oroszországban, mert nem tartják be a biztonsági előírásokat, és tüzet okoznak.

A Moszkvától északnyugatra található Tverben a hatóságok felszólították a üzemanyagtöltő-állomásokat és az üzleteket, hogy mérjék fel benzin- és élelmiszerkészleteiket, mert az orosz főváros és Szentpétervár közötti térségben is mínusz 30 foknál hidegebb időt jósolnak az előrejelzések. A meteorológusok szerint az orosz fővárosban is marad a hideg.

December eleje óta már tucatnyian fagytak meg Oroszországban, és százak szenvedtek különféle fokú fagyási sérüléseket a rendkívüli hidegben.