Mégis tudnak a sasok gyerekeket rabolni

Vágólapra másolva!
A szerdai montreali gyerekrablásról kiderült, hogy trükkfelvétel, de az 1900-as évek elején valóban elrabolt egy sas egy kisfiút Denverben.
Vágólapra másolva!

Egy nappal azután, hogy rengetegen látták a videót, amelyen egy sas ragad el egy kisgyereket a kanadai Montrealban, majd kiderült, hogy csak egy trükk felvételről van szó, az amerikai Gawker.com előbányászott egy régi cikket, amelyben egy sas valóban elragadott egy kisgyereket.

A honlap a Hartford Herald egy 1901-es számát idézi, amely arról ír, hogy egy hatalmas szürkesas Denverben rabolt el egy kétéves kisgyereket, majd a gyerek otthonától nagyjából egy kilométerre lévő kis szigetre vitte. Amikor a gyerek apja és két barátja a helyszínre érkezett a sas megpróbált újra felszállni a gyerekkel, de a fiú ruhája beakadt a bokrokba, a sas pedig így kénytelen volt hátrahagyni áldozatát. A fiú csak kisebb sérüléseket szenvedett.

Szerdán az [origo]-nak a montreali videót elemző magyar szakértő azt mondta, hogy a mérsékelt égövben élő sasfajok egy kifejlett - néhány kilós - nyúlnál nagyobb zsákmányt nem nagyon tudnak elragadni.