Magyar striciket ítéltek el Hollandiában

Vágólapra másolva!
Emberkereskedelem miatt ítéltek letöltendő börtönbüntetésre négy magyar bűnözőt Hollandiában. 150 prostituált panaszkodott arra, hogy életveszélyesen megfenyegették őket, és elvették a bevételüket.
Vágólapra másolva!

Négy magyar állampolgárságú bűnözőt ítélt letöltendő börtönbüntetésre decemberben a holland igazságszolgáltatás - közölte a Belügyminisztérium. Emberkereskedelemben való részvétel miatt ítélték el őket, kilenc hónaptól négy évig terjedő időszakra.

A holland hatóságok több mint 150 prostituáltat hallgattak meg, akikről kiderült, hogy a bűnözők gátlástalanul hasznot húztak a kiszolgáltatott helyzetükből. Az elkövetők sokszor szinte a teljes bevételüket elvették, és életveszélyesen megfenyegették őket.

A Hollandiában prostituáltként dolgozó magyar lányok egyre többen vannak, és egyre gyakrabban válnak emberkereskedők áldozataivá. A holland segítő szervezetek és a hatóságok is megviselt, gyakran bántalmazott, állandóan haza vágyó nőknek látják őket, akiket könnyen sakkban tartanak a stricik, és nem tesznek feljelentést. Az [origo] riportját az amszterdami vörös lámpás negyedben élő magyar lányokról itt olvashatja.