A hadsereget küldték a gyilkos elefánt nyomába

elefánttámadás, indiai elefánt, elefántveszély
Vágólapra másolva!
Három hónap alatt négy embert ölt meg egy megvadult elefánt Nepálban, ezért a helyi hatóságok úgy döntöttek, kilövetik. A hatalmas vadállatot most az ország hadserege keresi a dzsungelben, hogy megölje.
Vágólapra másolva!

Elefántvadászatra vezényelték ki a nepáli hadsereg egy részét, miután egy megvadult állat három hónap alatt négy emberrel végzett az ázsiai országban - írja a Reuters. Bár a nepáli törvények szerint egy elefánt megöléséért akár 15 év börtönt is lehet kapni, az emberre veszélyes állatoknak nem kegyelmeznek.

Az elefánt, amely ellen hajtóvadászatot indítottak, szombaton rontott be egy apró faluba a nepáli Chitwan nemzeti park szomszédságában, a fővárostól, Katmandutól mintegy 80 kilométerre. Az állat behatolt egy házba, kirángatott egy idős házaspárt az ágyából, majd halálra taposta őket.

A nemzeti park vezetői úgy tudják, hogy ugyanez az elefánt három hónapon belül két másik esetben is emberre támadt, és mindkét esetben megölt egy-egy falusit. "Ezért parancsot adtunk a hadseregnek, hogy lője ki a megbolondult állatot" - nyilatkozta Siva Ram Gelal, a nepáli körzet vezetője. Hozzátette: a katonák jelenleg is keresik az elefántot.

Forrás: AFP
Elefántveszélyt jelző tábla - képünk illusztráció

Nepálban a Reuters szerint mintegy 300 elefánt él, közülük 100 háziasított, szelíd állat, amelyet a nemzeti parkok és szállodák a turisták kiszolgálására használnak. Ezek az elefántok viszik hátukon a turistákat a különböző dzsungeltúrákra vagy vadállatfigyelésre. A maradék mintegy 200 elefánt ugyanakkor vadon kószál a nemzeti parkokban.