Jár a kártérítés a munka alatt szexelő ausztrál nőnek

Vágólapra másolva!
A bíróság úgy ítélte meg, munkahelyi baleset érte azt az ausztrál nőt, aki üzleti útja során, éjjel, szex közben sérült meg. A bíróság szerint teljesen mindegy, hogy szexelt-e, vagy sem, nem csinált semmi szabálytalant, csak szerencsétlen eset, hogy éppen ráesett a csillár egy darabja.
Vágólapra másolva!

Jogosan kért kártérítést az az ausztrál nő, aki üzleti úton vett részt, amikor az egyik éjjel szex közben ráesett a csillár egyik üvegeleme. A bíróság döntése alapján a munkaadónak kötelessége megtéríteni a kórházi kezelés díját - írta a Guardian.

Az eset öt évvel ezelőtt történt, a peres eljárás azonban csak most zárult le. A sérülései miatt a nő kórházba került, az orrán és az arcán sérült meg, később pedig depressziós lett. Mindezek miatt nem tudta folytatni a munkáját az állami munkaadójánál. A nő beperelte az intézményt, hogy kártérítést kapjon a fizikai és lelki sérülései miatt.

A nő 2007-ben egy motelben szállt meg Nowra városkában, Sydneytől 160 kilométerre délre. Megvacsorázott egy férfival, akit utána behívott a szobájába, és szexelt vele. Az aktus közben a csillár egyik üveg eleme meglazult, és leesett rá.

Az eljárás során a férfi azt mondta, nem tudja, miért esett le a csillárdarab. "Azt hiszem ő (a nő) a hátán feküdt, amikor a baleset történt, de én nem figyeltem, mert egymáson hemperegtünk" - mondta.

A munkaadó először elfogadta a kártérítési követelést, de később változtattak a döntésen, mert az intézmény szerint a nő a munkájától függetlenül sérült meg. A nő ügyvédje viszont úgy érvelt, hogy a szex "az élet természetes velejárója", éppen úgy, mint amikor a motelben alszik vagy fürdik valaki.

A bíróság egyszerűen úgy látta, hogy teljesen mindegy, mivel töltötte idejét a nő, a lényeg, hogy a munka miatt volt ott. A nő pedig - érvelt a bíróság - nem művelt semmi rendkívülit, szabálytalant, sem önveszélyes tevékenységet. A munkaadó biztosítójával kifizettetik a pénzt, igaz, még fellebbezhetnek.