Gyereket várhat Észak-Korea first ladyje

kim dzsong un, Kim Dzsongun, Kim Jong-un és felesége  Ri Sol-Ju terhes, december 17.
Vágólapra másolva!
Hatalmas hassal, vélhetően több hónapos terhesen mutatkozott egy állami ünnepségen az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un felesége. A hivatalos média nem közölt semmit az asszony terhességéről, pedig Ri Szol Ju valószínűleg a szíve alatt hordja a kommunista állam következő urát.
Vágólapra másolva!

Hatalmas spekulációt indított a világban néhány felvétel, amely az észak-koreai vezetők egyik hétfői megemlékezéséről számolt be Phenjanban. A diktatórikus kommunista állam, amely a múlt héten egy műhold pályára állításával és sikeres rakétatesztjével keltette fel ellenségei figyelmét, most egészen másfajta meglepetéssel szolgált: a felvételekről ugyanis úgy tűnik, hogy Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor felesége gyereket vár.

A Reuters beszámolója szerint Kim a felesége oldalán, legbizalmasabb vezetőinek társaságában vett részt azon a hétfői megemlékezésen, amelyen pontosan egy éve meghalt édesapja, Kim Dzsong Il előtt tisztelegtek. A mauzóleumban, ahol az ország uralkodó dinasztiájának két előző vezetője, Kim Dzsong Il, valamint a dinasztiaalapító elnök, Kim Ir Szen nyugszik, az egész vezérkar fejet hajtott a vezérek 5 méteres szobra előtt.

Forrás: AFP/Koreai Állami Televízió
Így néz ki most Ri Szol Ju pocakja

Kum Dzsong Un, aki apja szokásaival szakítva rendszeresen jelenik meg a nyilvánosság előtt feleségével együtt, ezúttal is magával hozta feleségét, a hagyományos koreai gyászruhát viselő Ri Szol Jut. A nő az állami média által közreadott felvételeken hatalmas hassal feszít férje mellett, ami minden bizonnyal arra utal, hogy több hónapos terhes.

Észak-Koreában hivatalosan nem erősítették meg, hogy az ország vezetőjének neje gyereket vár, de a felvételekre aligha lehet más magyarázatot találni. Mivel az országban három generáció óta gyakorlatilag dinasztikus örökléssel adják át a hatalmat egymásnak a kommunista vezetők, a Ri Szol Ju szíve alatt hordott gyereknek jó esélye van arra is, hogy egyszer Észak-Korea diktátora legyen.