Nem sok híja volt, hogy legyen még egy vérfürdő

Vágólapra másolva!
Oklahomában őrizetbe vettek egy tizenévest, aki vérengzésre készült saját iskolájában. Ha a rendőrök nem kapcsolják le, a 26 áldozatot követelő newtoni vérfürdőt egy másik mészárlás követte volna.
Vágólapra másolva!

Alig néhány órával a 26 halálos áldozatot követelő newtowni iskolai vérfürdő előtt Oklahomában őrizetbe vettek egy tizenévest, aki vérengzésre készült saját iskolájában, és cinkostársakat keresett tettéhez.

A Tulsa városától mintegy 65 kilométerre északra található Bartlesville településen péntek hajnalban vették őrizetbe otthonában a 18 éves Sammie Eaglebear Chavezt.

A helyi sajtó idézett a rendőrségi jegyzőkönyvből, amely szerint Chavez arra készült, hogy lelakatolja az egyik osztály ajtaját, és odabenn tüzet nyit a diákokra. A bűncselekményhez tettestársakat verbuvált, és azzal fenyegette meg őket, hogy ha nem teszik meg, amire kéri őket, ellenük fordítja a fegyverét. A rendőrségi irat szerint a diák azt mondta nekik, hogy pokolgépet helyez el az osztályterem ajtajánál, és felrobbantja, amikor megérkeznek a rendőrök.

A diák el is árulta az egyik tanárának, hogy fegyvert vásárolt, diáktársai pedig felfigyeltek arra, hogy számítógépén fegyverekről és pokolgépekről szerzett be információkat, illetve olvasott a 1999-es coloradói iskolai mészárlásról, amely során 12 diákot és egy tanárt ölt meg két iskolás.

A rendőrséget az iskola egyik tanára értesítette.

Sammie Eaglebear Chavez jelenleg előzetes letartóztatásban van, egymillió dolláros óvadék ellenében helyezhető szabadlábra, és január 11-én áll a bíróság elé.