Erőszakkal tört be az iskolába a newtowni ámokfutó

Vágólapra másolva!
Nem önként engedték be az iskolába a newtowni iskolában tömegmészárlást rendező fegyverest - közölte a helyi rendőrség. A hatóságok már sejtik a tett indítékát is, de nem árulják el.
Vágólapra másolva!

A korábbi értesülésekkel ellentétben nem engedték be a pénteken több mint kéttucat embert - többségükben gyerekeket - agyonlövő ámokfutót a newtowni iskolába, a férfi erőszakkal rontott be - írta a Reuters hírügynökség internetes oldala rendőrségi forrásokra hivatkozva. Az nem világos, hogy a bejutáshoz fegyvert is használt-e.

A Reutersnek nyilatkozó rendőrtiszt, Paul Vance azt is elmondta, hogy kollégái "nagyon jó bizonyítékot" találtak a vérengzés után öngyilkosságot elkövető férfi motivációjának meghatározásához, erről azonban nem árult el többet.

A CNN hírtelevízió internetes oldalán azt írta, az iskolában éppen az idén vezettek be egy új biztonsági rendszert, melynek egyik eleme az volt, hogy délelőtt fél 10-kor bezárták az intézmény kapuit. A rendőrség szerint az első vészhívás pontban 9:30-kor futott be, nem tudni, hogy a támadó a kapuzárás előtt, vagy utána jutott be. Két osztályteremben gyilkolt, a CNN megfogalmazása szerint "dermesztő hatékonysággal" adva le a lövéseket.

A rendőrség közölte, hogy időközben az összes áldozatot azonosították, és a nevüket hamarosan nyilvánosságra hozzák.