Elájult az amerikai külügyminiszter

Vágólapra másolva!
Agyrázkódást szenvedett Hillary Clinton amerikai külügyminiszter, miután elájult. Az orvosok vizsgálják, várhatóan lemondja több jövő heti programját.
Vágólapra másolva!

Hillary Clinton amerikai külügyminiszter szombaton elájult, emiatt agyrázkódást szenvedett, később magához tért. Kórházba nem szállították, de szigorú orvosi felügyelet alatt van - közölte szombaton a miniszter hivatala.

Az amerikai diplomácia vezetője a hét első felében vírusos gyomorfertőzés miatt lemondta e heti marokkói látogatását. Az ájulás vélhetően azért következett be, mert szervezete a betegség miatt kiszáradt.

Clintont most otthonában vizsgálják az orvosok. Azt ajánlották neki, hogy a jövő héten csak otthon dolgozzon. Így várhatóan nem vesz részt a jövő hétre tervezett kongresszusi meghallgatáson, amelyen be kellene számolnia a szeptember 11-én a bengázi amerikai főkonzulátus ellen elkövetett, az amerikai nagykövet halálával járó merénylet részleteiről.

Annak ellenére, hogy Barack Obama megnyerte a választásokat, a hatvanöt éves Clinton már jelezte, hogy az elnök második mandátuma idején nem kíván posztján maradni. Várhatóan januárban távozik hivatalából.