Vodka mentett meg a fagyhaláltól két elefántot

Vágólapra másolva!
Tíz liter hígított vodkát itattak meg két cirkuszi elefánttal Szibériában. Az állatokat azért kellett kiállítaniuk a fagyba, mert lángra kapott az őket szállító kamion. Állítólag a vodka mentette meg őket a megfagyástól.
Vágólapra másolva!

Tíz liter vodka mentett meg a fagyhaláltól két cirkuszi elefántot Oroszországban. A rendkívüli helyzetek minisztériumának szóvivője, Alekszander Davidov szerint az elefántokat azért kellett kiállítani a metsző hidegbe, mert az őket szállító utánfutó lángra kapott Novoszibirszk közelében. Az ormányosoknak a szabadban kellett bevárniuk a másik kamion érkezését, amely a helyi egyetem meleg tornatermébe szállította őket.

A Komszomolszkaja Pravda című napilap tudósítása szerint az idomárok egyike, Leonyid Labo tíz liter, meleg vízzel hígított vodkát itatott meg a 45, illetve 48 esztendős állatokkal. A későbbi állatorvosi vizsgálat szerint az elefántoknak mindössze a fülük hegye fagyott meg a szibériai hidegben. A novoszibirszki állatkert igazgatója szerint a vodka védte meg az állatokat a megfagyástól és a tüdőgyulladástól, és még csak alkoholmérgezést sem okozott náluk.