Ezt írta Katalin hercegnő halott ápolónője

Vágólapra másolva!
Egyik búcsúlevelében a kórházat is kritizálta Katalin hercegnő ápolónője, akit pénteken felakasztva találtak a VII. Edvárd Király kórház nővérszállásán. Az is kiszivárgott, hogy a csuklóján sérüléseket találtak, és bár megpróbálták, nem sikerült újraéleszteni.
Vágólapra másolva!

A bristoli Jacintha Saldanha három búcsúlevelet hagyott a családjának, ezenfelül e-maileket küldött és telefonhívásokat is folytatott, amelyek a rendőrség reményei szerint segíthetnek az eset tisztázásában. A három, kézzel írt búcsúlevélből kettőt a helyszínen találtak meg, egyet pedig a nővér használati tárgyai között.

Az egyik levélben az ápolónő kritikával illeti foglalkoztatóját és a kórház személyzetét, holott korábban az ottani vezetők azt állították, hogy teljes mértékben támogatták a munkáját - értesült a Guardian. Egy másik levélben a temetésére vonatkozó kéréseit részletezi, míg a harmadikban említést tesz azokról az álhívásokról, amelyek három nappal a halála előtt történtek.

Halálos fenyegetések

Mint ismert, a Sydneyben működő 2Day FM zenerádió két lemezlovasa, Mel Greig és Michael Christian - miután Londonban hivatalosan bejelentették, hogy Vilmos herceg hitvese várandós, és rosszulléte miatt kórházban kezelik - felhívta a kórházat, és elhitette a személyzettel, hogy II. Erzsébet királynő, Vilmos herceg nagymamája, illetve Károly walesi herceg, a brit trón első számú várományosa, Vilmos édesapja van személyesen a vonalban. A telefonhívásra válaszoló Saldanha jóhiszeműen továbbkapcsolta a hívást a hercegnőt kezelő osztályra, ahol egy másik ápolónő röviden, de részletesen beszámolt Katalin állapotáról, bizalmas orvosi adatokat is kiszolgáltatva a hívóknak.

Médiaértesülések szerint a két ausztrál rádiós újságíró halálos fenyegetéseket kapott, amelyek ügyében vizsgálatot indított az ausztrál rendőrség. A Daily Telegraph című ausztrál napilap arról számolt be, hogy az adó tíz-egynéhány munkatársát biztonsági okokból szállodákban helyezték el, a rádió vezetőinek biztonságára pedig testőrök vigyáznak. A két lemezlovas napokig gyakorlatilag bujkált, majd a hét elején egy televíziós interjúban könnyek között kértek bocsánatot a történtekért. A tragédia óta nem szerepelnek a rádió műsorában.