Segíti az öngyilkos ápolónő családját az ausztrál rádió

Vágólapra másolva!
Az ügyben magát vétkesnek érző ausztrál rádió több mint százmillió forinttal támogatja annak a brit ápolónőnek a családját, aki a hétvégén öngyilkosságot követett el. A rádió két munkatársa a brit királynőnek és a trónörökösnek adták ki magukat, így jutottak bizalmas információkhoz Katalin hercegnő állapotáról.
Vágólapra másolva!

Felajánlotta reklámbevételeit a magát megölő brit ápolónő családjának az az ausztrál rádióállomás, amelynek lemezlovasai bizalmas orvosi információhoz jutottak Vilmos herceg várandós feleségének állapotáról a hercegnőt kezelő londoni kórház megtévesztett személyzetétől.

A Southern Cross Austereo cég, a Sydneyben sugárzó 2Day FM zenerádió anyavállalata kedden bejelentette, hogy reklámbevételeit, legkevesebb 500 ezer ausztrál dollárt - 115 millió forintnyi összeget - adományoz a Jacintha Saldanha ápolónő emlékére létrehozandó alapítványnak.

Az ausztrál rádió felfüggesztette két munkatársát, Mel Greiget és Michael Christiant, aki a múlt héten a brit uralkodónak, illetve a fiának kiadva magát felhívta azt a londoni magánkórházat, ahol Katalin cambridge-i hercegnőt heveny terhességi rosszullétei miatt kezelték három napig.

A hívást fogadó ápolónőt a hétvégén holtan találták londoni lakásában. Bár az ügyet vizsgáló brit hatóságok részéről hétfő estig nem hangzott el az öngyilkosság szó, a brit sajtó tényként kezeli, hogy a 46 esztendős, kétgyermekes Jacintha Saldanha önkezével vetett véget életének a megtévesztő hívás után.

A telefonhívásra válaszoló ápolónő - abban a hiedelemben, hogy valóban a brit királynővel és fiával beszél - jóhiszeműen továbbkapcsolta a hívást a hercegnőt kezelő osztályra, ahol egy másik ápolónő röviden, de részletesen beszámolt Katalin állapotáról, bizalmas orvosi adatokat is kiszolgáltatva a hívóknak.