Bevallotta a thaiföldi gyilkosságot a magyar gyanúsított

Vágólapra másolva!
Bevallotta, hogy megölte magyar üzlettársát N. Gábor, aki D. M. névre kiállított izraeli útlevéllel tartózkodott a távol-keleti országban, és akit a thaiföldi hatóságok fogtak el a napokban - jelentette pénteken a Bangkok Post című thaiföldi napilap.
Vágólapra másolva!

A Bangkok Post című thaiföldi napilap internetes honlapján hírt adott arról, hogy a thaiföldi rendőrök kihallgatták a 38 éves N. Gábort, akit egy másik magyar férfi megölésével gyanúsítanak. A lap szerint N. Gábor bevallotta a gyilkosságot, amelyet cinkostársával, K. Lajos Györggyel követett el egy phuketi bérelt házban még november 24-én. A hírportál szerint N. Gábor és R. Péter egy illegális, külföldi ügyfeleket kiszolgáló ingatlanlízingelő és -adásvételi céget vezetett. Korábbi thaiföldi jelentések szerint a tettestársnak még nem bukkantak a nyomára.

Forrás: MTI/EPA
Forrás: MTI/EPA

N. Gábor hétfőn a rendőrségen

R. Péter eltűnését egy Thaiföldön tartózkodó magyar barátja jelentette be a múlt héten. A holttestet a múlt pénteken találták meg egy műanyag zsákban egy gumifaültetvényen, Phuket szigetének Kathu körzetében. A mellkasán öt, a fején és az egyik bokáján két-két késszúrás volt, a kezei össze voltak kötözve, és csak egy alsónadrág volt rajta. Magyar barátja elmondta a nyomozóknak, hogy R. Péternek egy másik magyarral volt üzleti vitája Szamuj-szigeten. Így vezettek a szálak N. Gáborhoz.

A nyomozás eddigi adatai szerint N. Gábor dühös lett R. Péterre, mert azzal vádolta, hogy ráhamisította a nevét egy 15 millió baht (500 ezer dollár) értékű telek adásvételi szerződésére. Ezután R. Péter feljelentette üzlettársát a rendőrségen azzal a váddal, hogy halálosan megfenyegette őt. Az ügyről szóló korábbi cikkeinket megtalálja ezen a linken.