Elhagyhatta a kórházat Katalin hercegnő

Vágólapra másolva!
Egy csokor sárga rózsával a kezében távozott a londoni VII. Edward kórházból, ahol napokig heveny terhességi rosszulléttel kezelték.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön elhagyhatta a kórházat Katalin cambridge-i hercegnő, akit napokig heveny terhességi rosszullétei miatt kezeltek a londoni VII. Edward kórházban - jelentette a BBC. A hercegnő sötétkék kabátban, egy csokor sárga rózsával a kezében, Vilmos herceggel az oldalán távozott a kórházból. A St. James palota közleménye szerint Katalin a Kensington-palotába ment pihenni.

Forrás: MTI/EPA/Andy Rain
Katalin és Vilmos a kórház előtt

A brit királyi ház hétfőn jelentette be, hogy Vilmos felesége gyermeket vár, de heveny terhességi rosszullétek miatt a VII. Edward kórházban kezelik. A hivatalos tájékoztatás szerint Katalin a hyperemesis gravidarum nevű tünetegyüttestől szenved. Ez - ahogy a brit lapoknak nyilatkozó szakorvosok elmondták - a várandós nők 0,5-1 százalékát érinti, vagyis sokkal ritkább a terhesség korai szakaszára jellemző "normál" rosszulléteknél, és azért igényel minden esetben kórházi kezelést, mert fennáll a páciens kiszáradásának vagy esetleg kóros fogyásának veszélye.


szólj hozzá: Kate Middleton elhagyta a korházat

A The Daily Telegraph című brit napilap által megszólaltatott szakértő ugyanakkor elmondta azt is, hogy a tünet ilyen heveny változatától szenvedő terhes nők esetében az átlagosnál kétszer-háromszor nagyobb az esélye az ikerterhességnek, mivel a rosszulléteket okozó terhességi hormon megnövekedett mennyiségét egynél több magzat jelenléte is okozhatja.

Vilmos - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után a brit trón második számú várományosa - tavaly áprilisban esküdött örök hűséget polgári származású kedvesének, Kate Middletonnak.