Elfogták a dzsungelgyilkosság gyanúsítottját

Vágólapra másolva!
A thaiföldi esőerdőben történt gyilkossággal gyanúsított magyar férfit Bangkokban tartóztatták le.
Vágólapra másolva!

Letartóztatta a thaiföldi rendőrség a honfitársa meggyilkolásával gyanúsított magyar férfit Bangkokban - jelentette szerdán a Phuket News thaiföldi hírportál.

A 47 éves R. Péter meggyilkolásával gyanúsított M. Dávidot helyi idő szerint szerda délután vették őrizetbe Bangkok Mahboonkrong negyedében. Az izraeli és magyar útlevéllel is rendelkező férfit jelenleg kihallgatják a portál szerint. Közben a rendőrség továbbra is keresi a gyilkosság másik, szintén magyar gyanúsítottját.

Phuketen pénteken találtak rá a 47 éves magyar üzletember holttestére a dzsungelben. A férfi testét műanyag zsákba csomagolták, a mellkasán és fején több késszúrás nyomát találták meg, kezei és lábai össze voltak kötözve, arca pedig felismerhetetlenné torzult, miután több mint egy hetet feküdhetett a vízben.

A gyilkossági ügyben kedden tettestársként őrizetbe vették a most letartóztatott M. Dávid feleségét is, de a nő azt állította, hogy napok óta ő sem látta izraeli-magyar férjét. Az asszony, Duangjit Chuanjit a hatóság gyanúja szerint bűnrészes lehet a gyilkosságban, ő azonban tagadta ezt. A rendőröknek ugyanakkor megerősítette, hogy férje és az áldozat, R. Péter régóta közeli barátok voltak, az utóbbi időben azonban megromlott a viszonyuk egy ingatlanügylet miatt.

A rendőrség azt gyanítja, hogy a két férfi egy legalább 8-10 üzletemberből álló csoport tagjaként uralta a thaiföldi Szamui-sziget ingatlanpiacát, és ezen a csoporton belül alakult ki konfliktus egy több mint 100 millió forint értékű üzlet miatt.