Álkirálynő érdeklődött Katalin állapotáról

Vágólapra másolva!
Két ausztrál rádiós magát Erzsébet királynőnek és Károly hercegnek kiadva érdeklődött a várandós cambridge-i hercegnő állapotáról. Egy nővér részletesen elmondta nekik, hogy van Katalin.
Vágólapra másolva!

A várandós Katalin hercegnőt kezelő kórház elnézést kért, amiért illetékteleneknek adott ki információkat Katalin hercegnő állapotáról - írja a BBC.

Az ausztrál 2Day FM rádió két munkatársa Erzsébet brit királynőnek, illetve Károly trónörökösnek adta ki magát, hogy bennfentes orvosi információkat szerezzen Katalin állapotáról. Felhívták a kórházat, ahol tovább is kapcsolták a hercegnőt kezelő osztályra, és az egyik ápolónő röviden, de részletesen beszámolt Katalin állapotáról.

A VII. Edward kórház - ahol egyébként már többször kezelték Károly herceget és Kamilla hercegnőt is - igazgatója elnézést kért a királyi családtól.

A brit királyi ház hétfőn jelentette be, hogy Vilmos herceg felesége, Katalin nyolchetes várandós, de heveny terhességi rosszullétek miatt a VII. Edward kórházban kezelik. A hivatalos tájékoztatás szerint Vilmos felesége a hyperemesis gravidarum nevű tünetegyüttestől szenved. Ez - ahogy a brit lapoknak nyilatkozó szakorvosok elmondták - a várandós nők 0,5-1 százalékát érinti, vagyis sokkal ritkább a terhesség korai szakaszára jellemző "normál" rosszulléteknél, és azért igényel minden esetben kórházi kezelést, mert fennáll a páciens kiszáradásának vagy esetleg kóros fogyásának kockázata.

A The Daily Telegraph című brit napilap által megszólaltatott szakértő ugyanakkor elmondta azt is, hogy a tünet ilyen heveny változatától szenvedő terhes nők esetében az átlagosánál kétszer-háromszor nagyobb az esélye az ikerterhességnek, mivel a rosszulléteket okozó terhességi hormon megnövekedett mennyiségét egynél több magzat jelenléte is okozhatja.