Letartóztatták a toulouse-i sorozatgyilkos két feltételezett társát

Vágólapra másolva!
Két embert letartóztattak Franciaországban, akik a toulouse-i sorozatgyilkos segítőtársai lehettek. A merénylő márciusban három gyereket és egy rabbit ölt meg egy zsidó iskolánál, korábban pedig három katonát lőtt agyon.
Vágólapra másolva!

Kilenc hónappal a hét áldozatot követelő toulouse-i és montaubani lövöldözés után a francia rendőrség kedden őrizetbe vett két személyt, akiről azt feltételezik, hogy az iszlamista szélsőséges elkövető tettestársa volt.

Forrás: AFP/Menahem Kahana
Toulouse-ban egy zsidó iskolánál három gyereket és egy rabbit ölt meg a merénylő márciusban

Rendőrségi források szerint az egyik gyanúsítottat, a Franciaországban utazó életmódot folytató cigányközösség egy iszlám hitre áttért és letelepedett tagját a dél-franciaországi Albiban, feleségét pedig Toulouse-ban vették őrizetbe. Mindkettőjüket azzal vádolják, hogy "segítették Mohamed Merahot a bűncselekmények elkövetésében".

Idén márciusban a 23 éves, algériai származású, de francia állampolgár Mohamed Merah lövöldözött egy toulouse-i zsidó iskolánál, ahol végzett három gyerekkel és egy rabbival. Korábban pedig megölt három katonát Toulouse-ban és a közeli Montaubanban. Nem sokkal később a férfi lakásába kommandósok hatoltak be, és a tűzharcban egy mesterlövész agyonlőtte. Merah azt állította magáról, hogy az al-Kaida harcosa, és újra ölne, ha megtehetné.