Megöltek egy magyar férfit a thaiföldi dzsungelben

Vágólapra másolva!
A 47 éves férfit műanyag zsákba csomagolva találták meg. Valószínűleg üzleti vitába keveredett egy másik magyarral. A bangkoki magyar követségre nem érkezett bejelentés a magyar férfi haláláról.
Vágólapra másolva!

A phuketi rendőrség szerint gyilkosság áldozata lehet az a magyar férfi, akinek a holttestére pénteken este hat óra körül találtak rá a dzsungelben. A Phuket Wan című helyi lap azt írja, hogy a férfi üzleti vitába keveredett Samuin.

A férfi műanyag zsákba csomagolt holttestéből DNS-mintát vettek, és a vizsgálat kimutatta, hogy a 47 éves R. Péterről van szó, akinek eltűnését a múlt héten szerdán jelentette be szintén Thaiföldön tartózkodó magyar barátja.

A meggyilkolt férfi mellkasán és fején több késszúrás nyomát találták meg, kezei és lábai össze voltak kötözve, arca pedig felismerhetetlenné torzult, miután több mint egy hetet feküdhetett a vízben.

A férfi Thaiföldön tartózkodó magyar barátja elmondta a rendőröknek, hogy R. Péternek egy másik magyarral volt üzleti vitája Samuin. A férfi egy fehér Toyota terepjárón érkezett Phuket üdülőszigetre múlt szerdán, és a Paklok nevű faluban apartmant vett ki. Ez után azonban már nem lehetett elérni telefonon. Az apartmanszálloda recepciósa szerint R. Pétert nem sokkal megérkezése után már nem látták többet, és a kocsija is eltűnt.

A samui és phuketi rendőrök most közösen keresik a gyilkost vagy gyilkosokat. Bővebb felvilágosítást várhatóan vasárnap adnak az esetről.

A bangkoki magyar nagykövetség egyelőre nem kapott hivatalos értesítést magyar állampolgár thaiföldi elhalálozásáról - mondta a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője szombaton. Kaleta Gábor közölte: a konzuli szolgálat intézkedett a sajtóban megjelent hírek hivatalos megerősíttetése érdekében.