Halálra ítélték egy szexrabszolgákat tartó kínai férfit

Vágólapra másolva!
Li Hao különböző bárokból, éjszakai lokálokból összesen hat nőt csalt egy pincébe, megerőszakolta, bezárta, majd pornóra, prostitúcióra kényszerítette őket. Egyébként átlagos családi életet élt a feleségével és a kisfiával.
Vágólapra másolva!

Halálra ítélték azt a kínai férfit, aki föld alatti börtönben tartott hat szexrabszolgát, és része volt közülük kettőnek a meggyilkolásában. Az ügyre még tavaly ősszel derült fény, amikor kinti munka közben az egyik nőt a fogvatartója szem elől tévesztette, és a fogoly megszökött. A rendőrséget a 23 éves nő hozzátartozói értesítették. A rabokat kiszabadították, Li Haót 24 óra múlva menekülés közben elfogták és őrizetbe vették.

A most 35 éves férfit gyilkossággal, nemi erőszakkal, prostitúció szervezésével, törvénytelen fogva tartással és pornográf tartalom interneten történő terjesztésével vádolták. Utóbbi az általa működtetett üzleti vállalkozás fontos eleme volt. Li Haót a bíróság a legsúlyosabb büntetésre ítélte.

Mint kiderült, a férfi 32 évesen, 2009-ben egy lakóépület pincéjében bérelt raktárából négy méterrel mélyebbre ásva egy 20 négyzetméternél kisebb - két helyiségre osztott - cellát alakított ki.

Li különböző bárokból, éjszakai lokálokból összesen hat nőt csalt a pincébe, akiket megerőszakolt, bezárt, majd pornóra, prostitúcióra kényszerített. Lebukásakor volt, aki 21 hónapja dolgozott neki, de volt, akit két hónapja ejtett rabul. Az utólagos beszámolókból kiderült: Li kétnaponta vitt élelmet a rabjainak, akik "szabadidejükben" a beszerelt számítógépeken filmeket nézhettek. A 16-24 év közötti foglyok azt állították, hogy a férfi alapvetően nem bánt velük rosszul.

A nők közül hárman megöltek kettőt, az egyiket Li irányításával, a másikat kényszerítésének hatására. Mindkét áldozat holttestét megtalálták a cella sarkában eltemetve. Egy Tuan családnevű nő három év börtönt kapott, míg a másik kettőt próbaidőre szabadon engedték.

Li egykor tűzoltó volt, de felhagyott eredeti foglalkozásával, és a városi önkormányzat minőségfelügyeleti hivatalában dolgozott takarítóként. Főnöke a televízióban annak idején elmondta: soha nem késett, a munkáját rendben elvégezte; szomszédai arról számoltak be, hogy a feleségével és a kisfiával átlagos családi életet éltek.