Tragédiába fulladt két halloweenbuli is

Vágólapra másolva!
A Dél-Kalifornia Egyetemen kitört lövöldözésben négyen megsérültek. Egy madridi buliban pánik tört ki, ott három lányt tapostak agyon.
Vágólapra másolva!

Legalább négyen megsérültek Los Angelesben, amikor a Dél-Kalifornia Egyetemen lövöldözés történt a halloweenbuli után. A lövöldözés két ember vitája után tört ki, egyikük meg is sérült. Bár elmenekültek a helyszínről, a két lövöldözőt később elfogták és letartóztatták - írja a Los Angeles Times. Az egyetemet lezárták az eset miatt, de azóta ismét megnyitották.

Az egyik szemtanú azt mondta, négy lövést hallott, amikor próbált bejutni a buliba. "Mindenki futni kezdett. Láttam egy srácot, akit eltaláltak a lábán. Bicegett és üvöltött a barátainak, hogy segítsenek neki" - mondta a neve elhallgatását kérő fiú. Az egyetem arra kérte diákjait, hogy aki teheti, kerülje el a környéket, maradjon otthon, és ne nyisson ajtót idegeneknek.

Tragédiába fordult egy nagyszabású halloweenparti Madridban is. A sportcsarnokban megrendezett buliban pánik tört ki, a tolongásban agyontapostak három 18 és 25 év közötti lányt. A tolongás a tanúk szerint az után alakult ki, hogy hajnali négy óra tájban valakik tűzijátékfáklyákat lobbantottak fel a zenés-táncos rendezvény alkalmából horror témára berendezett, tízezer fős Madrid Arénában.

A megrémült menekülők többeket letapostak a sportcsarnok folyosóin és lépcsőházában. Az őrök hasztalanul próbálkoztak azzal, hogy az épületet kiürítsék az egyetlen nyitva tartott kapun át.

A rendőrség szóvivője szerint a három halálos áldozaton kívül további két lány súlyosan megsebesült.