Elnapolták a Pussy Riot-per tárgyalását

Vágólapra másolva!
Jövő szerdára napolta a Pussy Riot zenekar bebörtönzött tagjainak tárgyalását az orosz bíróság, mert az egyik tag lemondott az őt eddig védő ügyvédekről.
Vágólapra másolva!

A moszkvai fellebbviteli bíróság hétfőn október 10-re napolta el a tárgyalást a Pussy Riot orosz punkegyüttes három tagjának ügyében.

A moszkvai városi bíróság azzal indokolta a döntést, hogy a Megváltó Krisztus-székesegyházban februárban tartott "punkimáért" első fokon külön-külön két év elzárásra ítélt három fiatal nő egyike lemondott az őt eddig védő ügyvédekről.

Az orosz ortodox egyház szóvivője, Vlagyimir Legojda vasárnap közölte, meg kellene kegyelmezni a Pussy Riot punkegyüttes három bebörtönzött tagjának, ha a fellebbviteli tárgyaláson megbánást tanúsítanak. A dalában Vlagyimir Putyin elnök távozásáért fohászkodó női együttes tagjai közül hármat augusztus közepén, nem jogerősen, egyenként két év javító-nevelő táborban letöltendő büntetésre ítéltek "vallási gyűlölet által motivált garázdaság" címén. (A nemzetközi vihart kavart ügyről szóló cikkeinket itt olvashatja el.)