Örmény hackerek megtámadták az azeri elnök honlapját

Vágólapra másolva!
Örmény hackerek támadták meg az azerbajdzsáni államfő honlapját, és felrakták rá annak az örmény katonának a fényképét, akit azeri katonatársa 2004-ben Budapesten baltával lemészárolt - jelentette szombaton az Armenpress.am örmény hírügynökség. Közben az azeri elnök a baltás gyilkosra cserélte a Facebook-oldalán a képét.
Vágólapra másolva!

Samvel Martiroszjan információbiztonsági szakértő szerint a hackerek nem léptek be a website belső adatbázisába, csak egy felirattal ellátott fényképet csatolták az oldalhoz. A kép mellé azt írták, hogy "örökké veled leszünk". A támadás oka szerinte az volt, hogy az örmény tiszttársát kegyetlenül lemészárló Ramil Safarovot az azeri hatóságok szabadon bocsátották.

A Magyarországon életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt katonatisztet pénteken átadták az azeri hatóságoknak, és Bakuba érkezése után Ilham Aliyev államfő rögtön kegyelemben részesítette, és kiszabadult.

Ezután az örmény elnök közölte, hogy megszakítja Magyarországgal fenntartott diplomáciai kapcsolatait Örményország. Az örmény elnök szerint népe ezt nem bocsátja meg a magyaroknak. A jereváni konzulátusról tüntetők tépték le a magyar zászlót péntek este.

Közben az azeri elnök megváltoztatta a Facebook-adatlapját, és kitette a baltás gyilkos képét a hivatalos oldalára.