Ellopták II. János Pál egyik ereklyéjét

Vágólapra másolva!
A 2005-ben elhunyt pápa vérét tartalmazó fiolát egy olasz vonaton lopták el egy paptól. Az olasz hatóságok gyorsan előkerítették az ereklyét, de azt nem tudni, hogy hogyan.
Vágólapra másolva!

Elloptak egy, a néhai II. János Pál pápa vérét tartalmazó fiolát kedden egy paptól Olaszországban. A hatóságok órákkal később megtalálták az ereklyét, de részleteket nem árultak el arról, hogy miképpen sikerült visszaszerezniük azt.

Az eset egy vonaton történt, amelyen a pap a fiolát Rómából az olasz főváros egyik külvárosába szállította volna, hogy ott kiállítsák az egykori pápa csodálói számára. a fiolát az olasz vasúti rendőrség szerezte vissza.

II. János Pál 2005. április 2-án, 84 éves korában hunyt el. Azóta a világ több pontján rendeztek kiállítást ereklyéiből. A volt katolikus egyházfő boldoggá avatási eljárása még halálának évében megkezdődött Rómában. Karol Wojtylát 2011. május 1-jén avatták boldoggá, a modern történelem leggyorsabb ilyen eljárása keretében.

A szentté avatás egy új eljárásban valósulhat meg, és ehhez egy újabb, második csoda bizonyítása szükséges. A boldoggá avatási eljárás során csodának ismerték el egy francia apáca gyógyulását, aki imáiban II. János Pál közbenjárását kérte.