Kitartanak Harry herceg mellett a britek

szeress, Énekesnővel randizik Harry herceg, Mollie King
Vágólapra másolva!
Nem lett kegyvesztett a britek körében Harry herceg azt követően, hogy meztelen fotók jelentek meg róla. Eközben Rupert Murdoch médiamogul Twitter-üzenetében támogatásáról biztosította a herceget, bár brit sajtóhírek szerint ő rendelte el, hogy lapja lehozza a Las Vegas-i szállodaszobában készült fotókat a királyi család kérése ellenére. Harryre vár még egy magyarázkodás a hadsereg előtt is.
Vágólapra másolva!

Egy közvélemény-kutatás szerint nem lett kegyvesztett a britek körében Harry herceg azt követően, hogy meztelen fotók jelentek meg róla az interneten és egy brit bulvárlapban.

A Sunday Times brit vasárnapi lap számára készült felmérés megkérdezettjei háromnegyedének pozitív véleménye van a brit trón 27 éves harmadik számú várományosáról. Kétharmaduk teljesen elfogadhatónak tartja az egyedülálló fiatalember viselkedését egy magánnyaralás keretében. 61 százalékuk nem ért egyet azzal, hogy a Sun brit bulvárlap közölte az interneten keringő meztelen fotókat.

A YouGov közvélemény-kutató 1731 felnőttet kérdezett meg felmérésben csütörtökön és pénteken, majd további 694-et azt követően, hogy a Sun pénteki számában megjelentek a fotók.

Eközben Rupert Murdoch médiamogul, a Sun és a Sunday Times tulajdonosa vasárnap Twitter-üzenetében támogatásáról biztosította Harry herceget, és sürgette a bírálóit, hogy hagyják őt nyugton. "Harry herceg. Hagyják őt békében" - írta Murdoch, aki annak a véleményének adott hangot, hogy a Las Vegas-i fiaskó ellenére a közvélemény szereti őt.

Vasárnapi brit sajtóértesülések szerint Murdoch volt az, aki elrendelte, hogy a Sun hozza le a Las Vegas-i szállodaszobában készült fotókat a hercegről, annak ellenére, hogy a királyi család a sajtópanasz-bizottsághoz fordult, hogy megakadályozza a kompromittáló felvételek megjelentését a brit sajtóban.

A brit sajtó önszabályozási előírásainak betartatására és a sajtópanaszok elbírálására hivatott független testület közölte, hogy eddig több mint 850 panaszt kapott amiatt, hogy a meztelen fotók megjelentek a bulvárlapban. Valamennyi panasz a magánélet szentségének megsértését rótta fel, és ki fogják vizsgálni azokat.

Újabb képek jöhetnek

Eközben folyik a találgatás arról, milyen büntetéssel kell számolnia Harry hercegnek, a brit hadsereg katonájának, amiért magatartásával rossz fényt vetett a hadseregre. A Sunday Telegraph szerint minden bizonnyal dorgálásban részesül, amikor visszatér szabadságáról a hadsereg kötelékébe, és felkérik őt, hogy obsitja egy részét ajánlja fel jótékony célra.

A konzervatív vasárnapi brit lap tudni véli, hogy még David Richards tábornok vezérkari főnököt is bevonták annak megvitatásába, hogyan kezelje a hadsereg a fiaskót. Egy magas rangú katonai forrás szerint Harry herceg tisztességes meghallgatásban fog részesülni, és bátorítani fogják őt arra, hogy kéthavi fizetését - mintegy 1450 fontot - adományozzon egy általa kiválasztott jótékony célra.

A királyi családot és a hadsereget is aggasztja az, hogy újabb kompromittáló fotók bukkanhatnak fel Harry hercegről. Max Clifford neves brit PR-szakember pénteken közölte, hogy két amerikai nő megkereste őt telefonon, és közölték vele, hogy további olyan felvételek vannak birtokukban, amelyek abban a Las Vegas-i szállodaszobában készültek, ahol meztelenül lencsevégre kapták a múlt hét végén a brit trón harmadik számú várományosát egy szintén ruhátlan fiatal nő társaságában.

A képeket szerdán hozta nyilvánosságra a hírességekre szakosodott, TMZ nevű amerikai hírportál. A fotókat valószínűleg mobiltelefonnal készítették múlt pénteken, és nagyjából 10 ezer fontért (3,5 millió forint) adták el őket.