13 milliárd forintot nyert egy francia lottózó

Vágólapra másolva!
Több mint 47 millió eurót nyert egy francia játékos az EuroMillions lottójátékon.
Vágólapra másolva!

Több mint 47 millió eurót (több mint 13 milliárd forintot) nyert a pénteki sorsoláson egy francia játékos az EuroMillions (Eurómilliók) nevű európai lottójátékon - közölte a francia szerencsejáték-vállalat.

A mostani nyeremény eddig a kilencedik legnagyobb Franciaországban. A francia játékosé volt az egyetlen héttalálatos szelvény.

Az EuroMillions lottójátékot kilenc ország - Franciaország, Nagy-Britannia, Spanyolország, Luxemburg, Belgium, Portugália, Írország, Ausztria és Svájc - tíz lottócége szervezi. Az első szelvényen öt számot kell eltalálni a 90 közül, a második szelvényen pedig kettőt a 11 közül. Egy játék ára 2 euró, vagyis mai árfolyamon 550 forint.

Korábban minden héten csak pénteken sorsoltak, de 2011. május 10. óta keddenként is izgulhatnak a szerencsejátékok hívei. A két sorsolási nap bevezetése óta megduplázódott a nyeremények összege.

Ezen a lottón az eddigi, 190 millió eurós (több mint 50 milliárd forint) csúcsnyereményt augusztus 10-én nyerte egy brit játékos. A francia rekordot egy mindmáig ismeretlen calvadosi család tartja a 2011. szeptember 13-i sorsoláson elnyert több mint 162 millió euróval (mai árfolyamon 45 milliárd forint).

2004 óta az EuroMillions lottónak több mint 260 olyan játékosa volt, aki a telitalálatnak köszönhetően legalább 15 millió euróval gyarapította bankszámláját.