Krokodilt látott két gyerek a Drávában Ausztriában

Vágólapra másolva!
Valószínűleg krokodilt látott két gyerek a Dráva felső szakaszán Ausztriában - jelentette csütörtökön az osztrák rádió. A krokodil állítólag összeharapdálta a gyerekek parton heverő cipőit. Egy hüllőszakértő szerint nagy a valószínűsége, hogy a gyerekek nem tévedtek. A partszakaszt lezárták, és nagy erőkkel elkezdték a kutatást a ragadozó után.
Vágólapra másolva!

A két 11 éves gyerek szerdán délután arról számolt be a szüleinek, hogy lakóhelyük, a karintiai Sachsenburg mellett a folyóban fürödtek és egy kisebb szigeten voltak, amikor megláttak egy krokodilt - tudósít az osztrák közszolgálati rádió.

Az állat a folyóparton hagyott ruháik után kapott és a szintén ott heverő cipőikbe bele is harapott, majd elúszott. A gyerekek becslése szerint másfél-két méteres volt a krokodil.

Forrás: MTI/EPA/Marco Riebler
Keresik a krokodilt a folyóban és a parton

Szüleik először azt gondolták, hogy egy fatörzset véltek krokodilnak a gyerekek. Amikor azonban egyikük anyja a rendőrökkel együtt kiment a folyópartra, láb- és faroknyomoknak látszó nyomokat találtak a talajon.

A csütörtökön a helyszínre hívott hüllőszakértő a gyerekek beszámolója és a cipőn talált harapásnyomok alapján arra következtetett, hogy nagy valószínűséggel valóban krokodilról van szó. A rendőrség és a tűzoltóság több csónakkal és egy helikopterrel keresi az állatot. Csapdákat is kitettek, amelyekbe csaléteknek nyers húst helyeztek.