Rakétákkal lőtték a kormányerők Damaszkuszt

Vágólapra másolva!
Több mint negyvenen meghaltak, miután a szíriai kormányerők heves támadást intéztek Damaszkusz több városrésze ellen. Szíria többi részén is folytatódtak az összecsapások.
Vágólapra másolva!

A szíriai kormányhadsereg szerdán harci helikopterekről rakétákkal és gépfegyverekkel lőtte Damaszkusz több városrészét. Legkevesebb 47 ember életét vesztette a támadásban - írja a Reuters.

A Kfar Szúsza negyedben legalább 22, a szomszédos Nár Eisában pedig legalább 25 embert öltek meg a kormányerők. A hírügynökség összefoglalója szerint az áldozatok között van egy, a lázadókkal szimpatizáló, állami lapnál dolgozó újságíró is.

Szíria más területein is heves harcok folytak. A kormányerők Aleppó lázadók kezén lévő városrészeit támadta. A felkelők azt állították, hogy ellenőrzésük alá vonták egy Irakkal határos régió egyik részét. Mint mondták, a reguláris csapatok az iraki határ mentén, a Deir ez-Zórtól 120 kilométerre fekvő Albu-Kamálban kivonultak a légierő felderítésének és a politikai biztonsági hivatalnak a székhelyéről. Az állami televízió viszont azt jelentette, hogy a kormányerők "üldözik a terrorista bandák maradványait".

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja szerint Szíriában kedden több mint 250 ember - közöttük 171 civil - halt meg, főként Damaszkuszban, Aleppóban és Deraában. Az ENSZ becslése szerint a szíriai harcokban eddig 18 ezer embert vesztette életét.