Viccelődve hagyta el a kórházat Fülöp herceg

Vágólapra másolva!
A brit királynő férjét húgyúti fertőzéssel kezelték, ami már harmadszorra újult ki. Fülöp hazafelé menet azt mondta, megy és kihasználja a maradék szabadságát.
Vágólapra másolva!

Elhagyta a skóciai Aberdeen kórházát hétfőn Fülöp herceg, II. Erzsébet brit uralkodó férje, öt éjszakát töltött ott kiújult húgyúti fertőzése miatt. A 91 éves edinburghi herceg a saját lábán távozott a kórházból, ahol gépkocsi várta sofőrrel - jelentette a brit média. Távozásakor mosolyogva fogott kezet a kórház több dolgozójával.

Denise Webster főápolónő szerint "a herceg jó beteg". "Távozáskor azt mondta, hogy legyünk jók, és megy kihasználni a maradék szabadságát." A Buckingham-palota tájékoztatása szerint a herceg visszatért a családjához Balmoralba. A kórházban nem fogadott látogatókat, hogy pihenni tudjon, de rendszeresen tartotta telefonon a kapcsolatot a családjával.

A herceget a múlt héten szerdán szállították mentővel a kórházba Balmoralból, a királyi család skóciai rezidenciájáról; nyolc hónap alatt harmadszor került kórházba. Fülöpöt legutóbb júniusban kellett kórházba vinni, ahol heveny húgyúti fertőzést állapítottak meg nála. A 91 éves herceg valószínűleg a gyémántjubileumi ünnepségsorozat egyik leglátványosabb mozzanatának számító flottafelvonulás idején fázhatott fel, miután csaknem másfél órát állt a fagyos szélben és a szakadó esőben annak a hajónak a fedélzetén, amely őt, a feleségét és a királyi család többi tagját szállította végig a Temze londoni szakaszán.

Állapota miatt később nem tudott részt venni a brit uralkodó trónra lépésének 60. évfordulóját ünneplő rendezvényeken, köztük a Szent Pál-székesegyházban tartott hálaadó istentiszteleten. Tavaly karácsonykor Fülöp herceg négy napot töltött kórházban, miután sürgősségi kardiológiai beavatkozást hajtottak végre rajta heves mellkasi fájdalmait követően.