Istenkáromlásért csuktak le egy lányt Pakisztánban

Vágólapra másolva!
Dühös tömegek bosszúját megelőzve letartóztattak egy keresztény vallású és állítólag viselkedészavaros kislányt Pakisztánban, mert meggyújtotta a szent Korán néhány lapját.
Vágólapra másolva!

Letartóztattak egy 11 éves keresztény lányt Pakisztánban, akit azzal gyanúsítanak, hogy elégetett több oldalt a Koránból, az iszlám szent könyvéből - írta a BBC.

A rendőrség tájékoztatása szerint a lányt istenkáromlásért csukták le, miután ezt követelte egy dühös tüntetőcsoport, akik azzal fenyegetőztek, hogy minden keresztény házat felgyújtanak a fővároson kívül.

A lány szüleit a rendőrség a védelmébe vette, nehogy a tüntetők bosszút álljanak rajtuk. A Dawn című lap szerint a lány nem volt képes rendes válaszokat adni a kikérdezése alatt. A kormány szerint a lánynak viselkedési zavara van, és úgy látszik, nem szándékosan gyújtotta meg a Korán oldalait.

A kormány tájékoztatása szerint hatszázan elhagyták a környéket az incidens után, félve a bosszútól.

Jogvédők szerint nem helyes, hogy a pakisztáni jogrendben bárkit elítélhetnek akár életfogytiglan is istenkáromlásért. Ugyanakkor több ember is meghalt már azért, mert dühös tömegek öltek meg másokat vallási alapon, illetve azok a politikusok is célpontot jelentenek, akik a jogszabályokat akarják megváltoztatni. Tavaly például Sahbaz Batti kisebbségi minisztert ölték meg azért, mert felszólalt az istenkáromlási törvény ellen.