Huszonhat évre ítélték a londoni magyar késelőt

Vágólapra másolva!
Életfogytiglani börtönre ítélték Nagy-Britanniában azt a magyar férfit, aki tavaly augusztusban halálra késelte két kollégáját. Egyik áldozata szintén magyar volt.
Vágólapra másolva!

A londoni Heathrow repülőtéren szállodai recepciósként dolgozó 32 éves Bán Attila a bíróság ítélete értelmében legkorábban 26 év múlva szabadulhat, miután a bíróság bűnösnek találta egy 20 éves magyar férfi és egy szintén 20 éves angol nő meggyilkolásában - írta a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala.

Bán Attila "korlátozott beszámítási képesség állapotában elkövetett emberölésben" vallotta magát bűnösnek, a szándékos emberölést nem ismerte el, de a londoni központi büntetőbíróság az utóbbi, súlyosabb minősítést találta bizonyítottnak.

Tettét valószínűleg féltékenységből követte el. Homoszexuális vonzalma viszonzatlan maradt, két áldozata között pedig valószínűleg szerelmi kapcsolat alakult ki.

Bán Attila a gyilkosságok után elbújt a szobában lévő ágy matracában, és a helyszínelés során is ott maradt, a nyomozók nem fedezték fel. Később öngyilkosságot kísérelt meg, majd elfogták a rendőrök.