Újabb magyarokat rabolhattak el Szíriában

Vágólapra másolva!
A Terrorelhárítási Központ (TEK) arról tájékoztatta a Miniszterelnökséget, hogy elsődleges információi szerint újabb három magyar állampolgárt raboltak el Szíriában - közölte a kormányfő sajtófőnöke kedden az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Havasi Bertalan elmondta, hogy a TEK főigazgatója, Hajdu János vezetésével válságstáb ült össze az információk valóságtartalmának ellenőrzésére. A TEK és a Miniszterelnökség további információkat a későbbiekben közöl az ügyben - tette hozzá a sajtófőnök.

Néhány hónappal ezelőtt, április végén ugyancsak Szíriában ismeretlen fegyveresek elhurcoltak két magyar állampolgárságú férfit, amikor rablótámadás történt egy cég telephelyén, az ország északkeleti részén. Szijjártó Péter akkor - még a miniszterelnök szóvivőjeként - közölte, hogy a TEK-nek "konkrét értesülése is van arról, hogy a túszok életben vannak", és a rendelkezésekre álló információk alapján azt lehetett feltételezni, hogy a magyarok életét abban a pillanatban nem fenyegette közvetlen veszély.

Május elején a TEK munkatársai Szíriába utaztak, hogy a szír hatóságokkal együttműködve épségben ki tudják szabadítani a két elrabolt magyar állampolgárt.