Megharcoltak a nők Soros Györgyért

Vágólapra másolva!
A 82 éves Soros György nőügyeitől volt hangos a sajtó az elmúlt években, most azonban úgy tűnik, a magyar származású üzletember negyven évvel fiatalabb menyasszonyával révbe ért. Tamiko Bolton egy brazil szappanopera-színésznőt utasított maga mögé a milliárdos üzletember szívéért folytatott harcban.
Vágólapra másolva!

Nem Angela Merkel német kancellár volt az egyetlen nő, akivel George Soros az elmúlt időszakban feltűnően sokat foglalkozott. A legfrissebb hírek szerint a 82 éves magyar származású üzletembernek az eurózóna válsága feletti aggodalom mellett arra is volt ideje, hogy a magánéletét is rendbe tegye. A Reuters hírügynökség a hétvégén számolt be róla, hogy Soros a 82. születésnapján, a New York államban lévő southamptoni nyári rezidenciáján jelentette be a tiszteletére összegyűlt rokonoknak és barátoknak, hogy eljegyezte a nála negyven évvel fiatalabb Tamiko Boltont.

Tamiko Bolton meglehetősen csúnya, személyeskedésektől, pereskedésektől sem mentes versenyben lett a győztes befutó. Sokáig ugyanis a 29 éves brazil szappanoperasztár, Adriana Ferreyr érezhette nyeregben magát.

Próbára tett érzelmek

Soros és Ferreyr szakításokkal és újrakezdésekkel tarkított kapcsolata öt éven át tartott, és eléggé hirtelen ért véget, néhány nappal az után, hogy aláírták a színésznő álmai otthonának a vételi szerződését. A New York Upper East Side negyedében található lakás csaknem kétmillió dollárt ér, így Ferreyr joggal várta izgatottan a beköltözés pillanatát. Ez a pillanat azonban végül soha sem jött el. Soros - állítólag az ágyban - közölte vele, hogy a lakást új barátnője, Tamiko Bolton kapja.

A korábbi híradásokból kirajzolódó kép egészen elkeseredett harcot sejtet a két nő között. Ferreyrt a későbbi perből ítélve nagyon megviselték a történtek, ennek ellenére sikerült egy másik lakást bérelnie ugyanabban a házban, így az a pikáns helyzet állt elő, hogy Soros ex- és éppen aktuális barátnője bármikor összefuthatott a liftben. Ferreyr nemcsak a költözéssel próbált bosszút állni volt szerelmén és új partnerén, hanem azzal is, hogy ötvenmillió dollárra perelte a milliárdos üzletembert az érzelmi megpróbáltatásokért. A színésznő ügyvédje szerint ez Soros vagyonának mindössze a hétezrede. "Csak azt akarja megkapni, amit megígért neki" - világított rá ügyvédje Ferreyr indítékaira.

Forrás: Europress/Getty Images/Andrew H. Walker
Tamiko Bolton a nyilvánosság elé lép

Ferreyr ezek után újabb mélységekbe rántotta a vitát, amikor az utódjáról kijelentette: Bolton megrágalmazta őt a manhattani ház lakói és személyzete előtt is. A perben pedig Sorost is megvádolta azzal, hogy az emlékezetes, ágyban zajló párbeszéd alatt annyira elfajult a helyzet, hogy a férfi megütötte őt. Ferreyr azt állítja, hogy az incidensben sokkot kapott, ami megnehezíti mindennapi életét. Soros szóvivője, Michael Vachon mindezt fikciónak nevezte. "Nyilvánvalóan ez egy kísérlet arra, hogy pénzt csaljon ki az ügyfelemből, aki köztudottan vagyonos ember" - magyarázta a helyzetet a szóvivő.

Ferreyr mindezt néhány személyes anekdotával fejelte meg. Kijelentette, hogy Soros kapcsolatuk első három évében semmit sem vett neki, és a negyedik közös évet kellett megvárnia ahhoz, hogy megkapja az első születésnapi ajándékát a milliárdostól.

Nagylelkű gondoskodás

Arról, hogy a menyasszony mit kap majd leendő férjétől, egyelőre keveset tudni. Az eljegyzés bejelentéséről a Reutersnek mesélő jó barát szerint az biztos, hogy Soros rózsaszín arany eljegyzési gyűrűt ajándékozott Boltonnak, platinafoglalatú Graff-gyémánttal. Egy esetleges házassági szerződésről azonban a vőlegény ügyvédje a New York Post című lapnak mindössze annyit mondott: "Köztudott, hogy Soros úr vagyonának nagy részét jótékony célokra fogja hátrahagyni, de szándékában áll nagylelkűen gondoskodni a feleségéről is."

A negyvenéves Bolton japán és amerikai gyökerekkel rendelkezik. Édesanyja nővér, édesapja volt tengerészeti parancsnok. Kaliforniában nőtt fel, a Miami Egyetemen diplomázott, és táplálékkiegészítők internetes kereskedésével kezdte karrierjét, egészségügyi tanácsadással és oktatással foglalkozott, most pedig online jógaoktató céget vezet. Másodszor házasodik, míg Sorosnak ez lesz a harmadik házassága. A tervek szerint az esküvőt jövő nyáron tartják. A lánykérést a Long Island vagyonosok által előszeretettel látogatott tengerparti övezetében, Hamptonban lépte meg a 82 éves Soros.

Az eljegyzés hírére Ferreyr ügyvédje sok szerencsét kívánt a házassághoz, de hozzátette: most, hogy a vitatott manhattani lakásra már nem lesz szükségük, reméli, hogy a védencével folytatott vita is megoldódik.

Soros György 1960-ban nősült először, a német származású Annaliese Witschakot vette el, akitől három gyereke született. Első feleségétől 1983-ban vált el. Ugyanebben az évben elvette a nála 25 évvel fiatalabb Susan Webert. Huszonkét évig voltak házasok, két gyerekük született.

A milliárdosok vagyonával és magánéletével egyaránt foglalkozó Forbes magazinnak a leggazdagabbak házassági szokásait elemző írásából kiderült, hogy három házasságával Soros eléggé kilóg a sorból. A leggazdagabbak ugyanis meglehetősen monogámok. A Forbes legvagyonosabb embereket felsoroló 400-as listáján kevesebb mint százan vannak olyanok, akik egynél többször házasodtak, kevesebb mint húszan, akik háromszor, és mindössze hatan vannak olyanok, akik negyedszer is oltárhoz vonultak - igaz, rendszerint ilyenkor sem egy jóval fiatalabb menyasszonnyal. A Forbes alapos grafikonokkal támasztotta alá azt a megállapítást, hogy a sorozatosan nősülő és elváló milliárdosok - a sztereotípiákkal ellentétben - általában életkorban hozzájuk illő párt választanak maguknak. Soros ebből a szempontból mindenképpen kuriózumnak számít.