Ámokfutó lövöldözött egy texasi egyetemen

Vágólapra másolva!
Összesen három ember, köztük egy rendőr halt meg, további három ember pedig megsérült. A lövöldözőt őrizetbe vették. Egy hónapon belül ez volt a harmadik vérengzés, amit ámokfutó követett el az Egyesült Államokban.
Vágólapra másolva!

Hárman meghaltak, köztük egy rendőr is az amerikai Texas A&M Egyetemen, amelynek futballstadionjában délután lövöldözni kezdett egy ámokfutó - írja internetes oldalán a CNN amerikai hírtelevízió. A halálos áldozatokról és a sérültek pontos számáról, sérüléseik súlyosságáról a lövöldözés után közvetlenül még nem álltak rendelkezésre információk, azonban az AFP hírügynökség később azt jelentette, hogy hárman vesztették életüket, köztük egy rendőr is. Az AFP szerint a sebesültek között van három rendőr és egy nő is.

Az egyetem helyi idő szerint délután fél egy körül helyezett el figyelmeztetést a honlapján arról, hogy egy fegyveres ámokfutó lövöldözik az egyetemi futballstadion környékén. A későbbi jelentések szerint egy közeli házból tüzelt. A gyilkos indítékai egyelőre ismeretlenek, a vizsgálat még tart.

A hírügynökségek emlékeztetnek, hogy az Egyesült Államokban rövid időn belül ez volt a harmadik vérengzés, amit ámokfutó követett el. Egy álarcos fegyveres július 20-án 12 embert ölt meg a Colorado állambeli Denver egy bevásárlóközpontjának mozijában az új Batman-film éjfélkor kezdődött premierjén, hatalmas pánikot okozva, amikor behajított egy könnygázgránátot a nézőtérre, majd tüzet nyitott a mozinézőkre.

Hét ember halálát okozta augusztus 5-én egy szikh templomnál történt lövöldözés a Wisconsin állambeli Milwaukee külvárosában. A támadót, aki tüzet nyitott a templomban összegyűlt többtucatnyi hívőre, egy rendőr lőtte le, aki maga is megsebesült az épület parkolójában vívott tűzharcban.