Összeütközött két repülő Washingtonban

Vágólapra másolva!
A szövetségi légügyi hatóság vizsgálja, miért ütközött össze két repülőgép pénteken a washingtoni Dulles nemzetközi repülőtéren. Két hét alatt ez már a második baleset a reptéren. A mostani balesetben senkinek sem esett baja.
Vágólapra másolva!

Amikor a Lufthansa német légitársaság A-330 repülőgépe a kifutópályára kanyarodott, egyik szárnya beakadt a Colgan Air légitársaság Pittsburghból érkező turbópropelleres gépének farokrészébe - mondta Kimberly Gibbs, a repülőtér szóvivője.

Az A-330-ason jelentéktelen károk keletkeztek, javításra sem volt szükség, s az ellenőrzés után 183 utasával a fedélzetén elindult Németországba. A másik gépen viszont valószínűleg ki kell cserélni farokrészt.

A légügyi hatóságok aggasztónak találják, hogy két hét leforgása alatt ez már a második baleset a fővárosi repülőtereken. Július végén a Ronald Reagan légikikötőben a repülésirányítók hibája miatt majdnem összeütközött két, egy időben landoló gép egy hármadikkal, amely felszállásra készült. Ugyanez a repülőtér tavaly is egy botrányos ügy középpontjába került, amikor az éjszakai műszakban elaludt egyik repülésirányítója.