Dupla életfogytiglant róttak egy amerikai muszlim katonára

Vágólapra másolva!
A tömegpusztítást okozó fegyver bevetésének kísérletéért kapott életfogytiglanon túl szövetségi alkalmazottak meggyilkolására irányuló kísérlet, valamint tiltott fegyvertartás miatt további 60 évet is kiszabtak egy muszlim hitű amerikai katonára, aki a texasi Killeenben akart felrobbantani egy éttermet.
Vágólapra másolva!

Kétszeres életfogytiglani szabadságvesztésre ítéltek pénteken Wacóban (Texas állam) egy muszlim hitű amerikai katonát, aki azt tervezte, hogy a felrobbant egy éttermet, amikor az megtelik a bajtársaival és azok családtagjaival.

Naser Jason Abdo közlegény a texasi Killeenben, a Fort Hood-i bázis közelében akarta elkövetni a merényletet. Az tervezte, hogy azokkal, akik életben maradtak a detonáció után, lőfegyverrel végez majd.

A katonára, akit tavaly júliusban tartóztattak le, a tömegpusztítást okozó fegyver bevetésének kísérlete mellett szövetségi alkalmazottak meggyilkolására irányuló kísérlet, valamint tiltott fegyvertartás miatt további 60 évet is kiszabtak.

A 22 éves ejtőernyőst a szövetségi esküdtszék májusban bűnösnek találta. Abdo úgy érezte, hogy az Afganisztánban vívott háború ellenkezik a vallásával, ezért engedély nélkül elhagyta állomáshelyét, a Kentucky állambeli Fort Campbellt.

A katona maga látta el a védelmét a perben.