Szenteskedő vén kurvának tartja Madonnát az egyik orosz miniszterelnök-helyettes

Pussy Riot feminista punkcsapat tagja az orosz börtönben, Nagyezsda Tolokonnyikova
Vágólapra másolva!
Durva szavakkal ítélte el az egyik orosz miniszterelnök-helyettes Madonnát, aki oroszországi koncertjén a védelmébe vette a Pussy Riot női punkcsoport tagjait, akik egy templombeli Putyin-ellenes akciójuk óta börtönben ülnek. Az énekesnő Dimitrij Rogozin szerint szenteskedik, kioktat, mint "minden egykori k...".
Vágólapra másolva!

Az egyik orosz miniszterelnök-helyettes durván sértő hangvételű üzenetet tett közzé a Twitteren Madonnáról, amiért az énekesnő oroszországi turnéján védelmébe vette a Pussy Riot punkcsoportot. A Pussy Riot tagjai még februárban jutottak be a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházba, ahol egy "punkimában" arra kérték a Szűzanyát, hogy űzze el Putyint. Márciusban tartóztatták le őket "huliganizmus" miatt, és a bíróság nem engedélyezte, hogy a három vádlott szabadlábon védekezhessen. (Itt olvashatja el a róluk szóló híreinket.)

Forrás: AFP/Dani Pozo

Madonna a koncertjén a Pussy Riot feliratot viselte a hátán, és a szabadon engedésükért emelt szót, de a melegek jogairól és a szabadságjogokról is beszélt. Azt mondta, a három nő bátor tettet hajtott végre, és imádkozik azért, hogy kiengedjék őket a börtönből. "Tudom, hogy mindenki ebben a teremben, aki a rajongómként jött el a koncertre, egyetért azzal, hogy joguk van szabadnak lenni", majd levette az ingét, hogy megmutassa, a hátára írt Pussy Riot feliratot.

Dimitrij Rogozin erre reagálva a Twitteren erkölcsi kioktatásnak nevezte az énekesnő akcióját. "Vedd le a keresztet, vagy vedd fel a bugyidat" - üzent a politikus. Azt is írta, hogy "Minden egykori k... szívesen szónokol az erkölcsről, amikor megöregszik. Különösen a külföldi turnéin."

Bár Rogozin nem nevezi meg Madonnát az üzenet címzettjeként, Oroszországban mindenütt Madonnának szánt megjegyzésként értékelik a szavait. Ahogy abban is mindenki biztos, hogy a "k..." egyértelműen kurvát jelent, ami Oroszországban is a nőknek címezhető legsúlyosabb sértések közé tartozik.

Madonna legközelebb Szentpéterváron lép fel csütörtök este. A város hatóságai előre bejelentették, hogy közelről figyelik majd a fellépést, vajon lesz-e benne "homoszexuális propaganda". A melegek jogai mellett ugyanis Madonna részben a szentpétervári meleg közösség kedvéért állt ki. Egy idén elfogadott helyi jogszabály ugyanis kimondja, hogy - bár a homoszexualitást nem tiltja törvény Oroszországban - büntetést von maga után, ha valaki a "homoszexualitást propagálja" úgy, hogy az üzenet kiskorúakhoz is eljut. A városi tanács egyik szóvivője szerint ha Madonna ilyet tesz, akkor büntetést kell fizetnie.