Föld alatt élő szektára bukkantak Oroszországban

Vágólapra másolva!
Mintegy hetvenfős, tíz éve a föld alatt bujkáló szektára bukkantak az orosz hatóságok Kazany külső részén - jelentette a helyi média. Sokan a föld alatt születtek, volt olyan gyerek, aki még soha nem látta a napvilágot.
Vágólapra másolva!

A föld alatt megbúvó szektára bukkantak Kazanyban, Oroszországban. A csoport húsz tagja gyerek, akik közül a legfiatalabb mindössze 18 hónapos. Sokan a föld alatt születtek, és csak augusztus elején, a csoport felfedezésekor látták meg először a napvilágot. Valamennyiüket - köztük egy 17 éves terhes lányt - kórházba szállították, hogy ellenőrizzék az egészségi állapotukat.

A csoportot a most 83 éves Fajzrahman Satarov alapította, aki a múlt század hetvenes éveiben egy mufti helyettese volt, de szakított a hivatalos muzulmán vallással, és Allah utolsó prófétájává nyilvánította magát.

Látomásai voltak, a házát és az alatta húzódó, természetes fény és szellőzés nélküli barlangrendszert önálló iszlám államnak tekintette, és követőinek, akiknek egy része sosem jött fel a föld alól, megtiltotta, hogy orvoshoz menjenek, tanuljanak, és a külvilággal érintkezzenek.

A hatóságok egy július 19-én Kazanyban elkövetett terrorista merénylet ügyében nyomozva jutottak el a Fajzrahmanisták nevű szektához. A Moszkvától mintegy 800 kilométerre keletre lévő város a többségében muzulmánok lakta Tatárföld fővárosa.