Megtalálta a családját egy csecsemőként elrabolt argentin férfi

Vágólapra másolva!
Megtalálta biológiai családját egy most 34 éves argentin férfi, akit még a katonai diktatúra idején loptak el szüleitől egy hónapos korában.
Vágólapra másolva!

Az argentin katonai uralom alatt, 1976-1983 között több száz gyereket loptak el az anyjuktól. A "The Grandmothers a Plaza de Mayo" nevű szervezet szerint 1978-ban tűnt el Pablo Javier Gaona Miranda, aki most, 34 évesen talált rá biológiai családjára. A szervezet szerint ő már a 106., akinek megtalálták családját - számol be az esetről a brit BBC.

A szervezet elnöke, Estela de Carlotta szerint a férfi öt hónappal ezelőtt kezdett el kutakodni múltja után. A férfi azt tudta, hogy szülei örökbe fogadták. 1978 áprilisában született, de egy hónapra rá szüleit a fegyveres erők elrabolták, és soha többet nem kerültek elő. A biológiai családja azonban kereste, egy nagybátyja pedig azt nyilatkozta, hogy családjában mindig téma volt, hogy van egy unokaöccsük.

Az ellopott babák sorsa az egyik legfájdalmasabb öröksége az argentin katonai diktatúrának. Ezen időszak alatt mintegy 30 ezer ember halt meg vagy tűnt el a fegyveres erők akciói során. A fogva tartott anyák gyerekeit sokszor a rendőrök vagy a hadseregben szolgálók családoknak adták örökbe.

Sokan úgy nőttek fel, hogy nem is tudták, hogy nem az igazi szüleik nevelik őket. Mások azonban már nem akarják tudni eredeti származásukat, különösen akkor, ha az információ az örökbe fogadó szülőket is hátrányosan érintené.