Egyiptom légicsapást mért iszlamista fegyveresekre

Vágólapra másolva!
Egyiptomi harci helikopterek csapást mértek szerdára virradóra feltételezett iszlamista fegyveresekre a Sínai-félszigeten, több mint húszat közülük megöltek - közölte internetes oldalán az al-Ahrám nevű kormánylap. 
Vágólapra másolva!

A rakétatámadásokat néhány órával az után hajtották végre, hogy feltehetően iszlamista fegyveresek megtámadtak három rendőrségi ellenőrzőpontot a Sínai-félsziget északi részén fekvő el-Arís városnál, nem messze az izraeli határtól. A lövöldözés órákon át tartott lakott területen. A támadásban hatan megsebesültek, köztük egy katonatiszt, két katona, két rendőr és egy polgári személy, aki válságos állapotban van.

Vasárnap este 16 egyiptomi rendőr meghalt, hét megsebesült egy ellenőrzőpont elleni támadásban ugyanebben a térségben, a határ közelében. Hírügynökségi jelentések szerint a szerdai légicsapás válasz volt az iszlamisták támadásaira. Az egyiptomi légierő az 1973-as jóm-kippúri háború óta nem hajtott végre rakétatámadásokat a Sínai-félszigeten.

Az egyiptomi hatóságok a Gázai övezetből föld alatti csempészalagutakon át beszivárgott palesztin, illetve egyiptomi szélsőségeseket tették felelőssé a támadásokért. Hírügynökségi jelentések szerint kedd este munkagépek érkeztek a határ egyiptomi oldalára, hogy hozzálássanak a csempészalagutak megsemmisítéséhez.