Újabb mészárlás Szíriában

Vágólapra másolva!
Az ARD német televízió szerint a szíriai kormányerők több mint hatvan embert öltek meg az elmúlt két napban. Szombaton pedig heves harcok folytak Aleppóban, Damaszkuszban pedig iráni zarándokokat raboltak. el.
Vágólapra másolva!

A szíriai kormánycsapatok újabb vérengzéseiről tudósítottak szombat este német hírforrások. Az ARD televízió és a Süddeutsche Zeitung című lap beszámolója szerint kormányhoz hű milíciák Damaszkusztól délnyugatra legkevesebb 64 személyt gyilkoltak meg.

A halottak között sok a polgári áldozat. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjának (OSDH) közleménye szerint a vérengzésre az elmúlt két napban került sor. A londoni székhelyű szervezet arról tájékoztatott, hogy a biztonsági erők fiatal férfiakat fogtak el, megkínozták, majd megölték őket.

Harcok Aleppóban

Szíriában szoombaton több helyen is heves harcok folytak. Aleppóban, Szíria egyik legnagyobb városában szombatra virradóra a felkelők támadást indítottak a televízió épületének elfoglalására, de a hadsereg a légierő támogatásával visszaszorította őket.

Egy szíriai kormányerőket vezető tábornok szombaton név nélkül azt nyilatkozta, a szíriai hadsereg ellenőrzi a fővárost teljes egészében, miután szombaton visszafoglalta a felkelőktől Damaszkusz déli negyedét, Tadamúnt. A tábornok elmondta, hogy a katonai művelet Tadamún visszafoglalására péntek reggel kezdődött és szombaton helyi idő szerint kora délután ért véget.

Irán damaszkuszi konzulja pedig szintén szombaton arról számolt be, hogy ismeretlen fegyveresek a szíriai fővárosban, Damaszkuszban szombaton elraboltak 48 iráni zarándokot. Hozzátette, nincs semmiféle további információja a zarándokok sorsáról, a nagykövetség és a szíriai illetékesek intézkedtek az emberrablók felkutatása érdekében.